Vize ČR: jaký stát chceme mít?
Přižhavit 31 hlasů
- Autor: Kateřina Mahdalová
- Resort: Demokracie
- Datum: 11. 09. 2009
Přižhavit 31 hlasů
Komentář na téma: Vize ČR: jaký stát chceme mít?
03. 10. 2010 | resort: Demokracie
ČSSD se proměňuje, doufejme, že to vydrží déle než do komunálních voleb. Proti dříve nastolenému konfrontačnímu stylu plnému hrubosti se vyhranili mnozí její čelní představitelé, v některých případech snad dochází i k dialogu s vládní koalicí. Pokud si sociální demokraté odpustí úlety jako mylné výklady připravovaných zákonů (jako v případě některých ustanovení chystané novely obč.zákoníku v části věnované nájemnímu bydlení), máme snad šanci na zrod konstruktivní opozice. Zatím palec nahoru.
17. 11. 2009 | resort: Demokracie
Dnes před polednem mi volal můj dlouholetý přítel, že s emu podařilo zaplatit nájemné a jestli bych mu nedal pár korun na jídlo, že od včerejšího poledne nejedl. Je člověkem posledního dvacetiletí. Rozhodl se živit se ve vlastní režii a ne být zaměstnancem. Je oblíbeným překladatelem několika nakladatelství, vedle toho publikuje články a básně, věnuje se profesionálně rogersovské terapii. Je angažovaným občanem a má nepatrný příjem i ze své předsednické funkce v jednom občanském sdružení ...
17. 11. 2009 | resort: Demokracie
Naše vize v roce 1989 byly možná idealistické a nereálné, ale z toho, co dnes říká Václav Klaus o "havlismu", mě vážně mrazí. Jako by podle něj jediná idea nebo vize hodná toho jména byla svoboda vydělávat peníze. Přitom naše naděje v duchu nejlepších českých tradic spočívají v tom, čemu hanlivě říká "sociální inženýrství": v občanské společnosti, solidaritě, evropanství, slušnosti a civilizovanosti.
Názor na téma: Vize ČR: jaký stát chceme mít?
04. 12. 2010 | resort: Demokracie
Tím, že 25000 podepíše petici se nic nezmění. Tím, že jeden týden stávkují státní zaměstnancí, druhý týden demonstrují policisté a třetí týden zas někdo jiný, se taky nic nezmění. Je nutné, aby se všichni, kdo chtějí změnu politického klimatu v ČR konečně domluvili a postupovali společně. Musí vytvořit společný seznam požadavků a vyhlásit společnou stávku a společnou demonstraci za tyto požadavky. Všichni, kdo chtějí změnu nepřijdou naráz do práce a budou naráz demonstrovat.
02. 12. 2010 | resort: Demokracie
Objevuje se mnoho dobrých názorů z kterými se dá souhlasit, i když je více těch, které jsou značně naivní. Již dlouho vím, že každý ví co nechce, ale ne ni nikdo kdo by věděl co chtít. Před 20 lety chtěl Havel kapitalizmus. - kam to vedlo? Asi nepředpokládal, že budeme mít to co teď máme. Než začneme bojovat o budoucnost prodiskutujme články z webových stránek www.futurum-fikarum.ic.cz Před dvaceti lety jsem věřil, že ti tehdy starší, jsou zkušenější, ale jakou jsme s nimi udělali zkušenost?
26. 11. 2010 | resort: Demokracie
Za tristní situaci v ČR nemohu jen ti špatní politici, ale my všichni, že jim to dovolíme. Petice je jednou z cest jak se ozvat. Stále ještě jsme státem gaunerů a stáda ovcí. Nebuďme ovcemi a staňme se sebevědomými, slušnými a aktivními občany. Hanba Svobodovi a Březinovi.
29. 09. 2010 | resort: Demokracie
Kdyby odboráři vyhlásili generální stávku na počátku 90. let proti rozkrádání státu, kdyby neustále neposílali do parlamentu nepřijatelné politické strany, nemuseli by protestovat nyní, neboť na jejich platy by bylo ...
10. 09. 2010 | resort: Demokracie
když nemůže paralyzovat Ministerstvo vnitra vlastním ministrem, udělá to alespoň prostřednictvím přidělených peněz. Jinak by totiž na její členy došlo na prvním místě !
14. 06. 2010 | resort: Demokracie
Seděl za volantem vozu Škoda Superb, po jehož manévru na D1 vyletěl jiný vůz mimo dálnici. - P.Prazdroj tímto "de facto" přejímá a schvaluje bezohlednost nejhrubšího kalibru, za hodnotu jež je tak ubohá. Opravdu v ČR projde tahle zavrženíhodnost? A co v EU či ve světě? Že by zákazník, který je na západě zvyklý bojkotovat výrobky za podobné prokázané skutečnosti udělí Plzeňskému prazdroji milost? To by znamenalo opravdový konec éry jakékoli slušnosti a hodnoty zamíří ke dnu, odkud je návrat mdlý
09. 06. 2010 | resort: Demokracie
Při změnách ve společnosti nejsou důležité politické nebo ekonomické teorie, ale úroveň osob, které jsou v jejím čele.
06. 05. 2010 | resort: Demokracie
Vždy jsem si myslel, že demokracie je naše spása, ale bylo to tím, že jsem si neuvědomoval celý rozsah a pravou podstatu tohoto slova. Proto když se mi dnes někdo zeptá, jaký chci stát, tak neříkám, že demokratický, ale chci republiku s určitými prvky demokracie, jako je například volební právo i když si i zde dovedu představit, že právo volit může být vztaženo k osobní odpovědnosti a k povinnosti něco pro daný stát dělat. Chci silný stát, který bude co nejméně zasahovat do mého života.
07. 04. 2010 | resort: Demokracie
Právo hájit své názory nese s sebou i povinnost přemýšlet o názorech druhých. Luděk Eliáš viz. odkaz A mne napadá otázka, proč pořad Politické spektrum nenásleduje po Otázkách V.Moravce. To by byl rovný přístup hodný demokracie, kterou bych rád žil.
13. 02. 2010 | resort: Demokracie
Intelektuální úroveň před a polistopadových politiků je zcela srovnatelná. Útlak politický tak nahradil útlak ekonomický (zlodějna).
27. 01. 2010 | resort: Demokracie
Právě v těchto dnech jsem zjistil, že opravdu může každý, kdo má přístup k internetu, posoudit práci poslanců PS. Není třeba shazovat ji, či vysmívat se. Oni to už zvládnou za nás, ale rozhodně je to prokazatelný projev svobody, který svazuje ruce možným uzurpátorům moci, kteří by zrušením, ukázali na sebe prstem.
20. 01. 2010 | resort: Demokracie
Na stránkách v odkaze, jsou k dispozici soubory ke stažení, jejichž majitelem je Ministerstvo životního prostředí ČR. Soubory je možné zdarma stahovat, využívat a rozšiřovat pro nekomerční účely (vždy s uvedením zdroje informací). Ministerstvo životního prostředí žádá, aby bylo informováno o nekomerčním využití zde uvedených informací. Pro komerční šíření je nezbytně nutný písemný souhlas Ministerstva životního prostředí. JEN JE ZAJÍMAVÉ, ŽE TO ZAS AŽ TAK NENÍ V POVĚDOMÍ OBYVATEL ČR.
15. 01. 2010 | resort: Demokracie
Proto navrhuji do této funkce senátora Jaromíra Štětinu.
11. 01. 2010 | resort: Demokracie
…aneb co bych si přál slyšet na Nový rok v poledne… http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/sadi-shanaah.php?itemid=8447
10. 01. 2010 | resort: Demokracie
Proto by jsme k ní měli podobně i přistupovat. Zachovat si zdravý úsudek je ale pro mnohé složité. Vždyť na oněch kampaních, pracují frajeři zdatní a velmi dobře placení. Demokracie stojící hlavně na kapitalismu, je především o penězích, ne o lidech. Milióny na prolidskou užitečnost?! Pch! "... je konkurenční boj v pořádku a v jisté míře může být založený i na přetahování zákazníků, není ale možné parazitovat na akcích konkurenta, který za reklamu, jíž přilákal lidi, vynaložil milionové částky"
30. 12. 2009 | resort: Demokracie
pane Jiří- zase další nová strana ? Další tříštění sil ? To opravdu není správná cesta, byt možná máte dobré ideály. A ve volbách 2010 je skutečně nemožné s právě založenou stranou uspět .
30. 12. 2009 | resort: Demokracie
pokud máte zájem spolupracovat na změnách politického i ekonomického uspořádání naší společnosti, které znemožní pokračování bujícího klientelistického a mafiánského systému, přijďte mezi nás - http://www.ekonomickareforma.cz
11. 12. 2009 | resort: Demokracie
Buď vítán každý, kde nechce jen nadávat a stěžovat si ! Politická strana SUVERENITA-Strana zdravého rozumu přijímá nové členy. Chcete se podílet na vedení Vaší obce či města ? Chcete kandidovat do Parlamentu ? Pro slušné, poctivé a aktivní občany je na kandidátkách naší strany volné místo . Nabízíme i členství ve volebních komisích ve volbách jako brigádní činnost. Pokud jsi odhodlán vlastní aktivitou tvořit dějiny - přidej se k nám . ¨ http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/
03. 12. 2009 | resort: Demokracie
Domnívám se,že tzv OSŽ byla zrušena proto, že byla financována státem jako normální složka policie a nehradily si jí ČD . Takže v rámci šetření u PČR byl tento útvar zrušen a ČD si musí sehnat vlastní ochranku, jako každý jiný podnikatelský subjekt .
03. 12. 2009 | resort: Demokracie
"Ochranku chceme dát na velká nádraží a železniční uzly. Například do Prahy, Brna či Plzně. Výběr teprve upřesňujeme," uvedl mluvčí drah Radek Joklík. Už nyní dráhy posílí ostrahu vybraných nádraží. A to kvůli bezdomovcům, kteří se tam na zimu stahují. Kazí image ČD a obtěžují cestující, dodal mluvčí. Proč ale kdysi zrušili tkzv. Osože? Tedy železniční policii. Mnohokrát jsem si vzpoměl, jak by byla v mnohých případech potřeba! Jasně že v inovované podobě, ale rozhodně měla být ŽP zachována.
29. 11. 2009 | resort: Demokracie
Bohužel jsem nenalezl vhodnější téma, takže se omlouvám. Minulý týden medializovaná díra v podobě uznávanou certifikační autoritou nepodepsaného certifikátu projektu Datové schránky je trestuhodná věc. Na tento problém upozorňovala Česká pirátská strana již 14.7.. Česká pošta, jako realizátor projektu jej však ignorovala. Doufám, že k nápravě dojde dříve, než se objeví první poškození nešťastníci nebo naopak ti, kteří budou záměrně lhát u soudu, že jim někdo předal podvržený klíč.
Omlouvám se, máte pravdu, četl jsem nedbale. Správně v mém příspěvku mělo být "...pominu-li NUTNOST "rozjet se dělat kampaň přímo mezi voliče"-tomu tedy jako volič říkám opravdu terno...". Bohužel nemohu zkopírovat veškeré vaše mimoběžné příspěvky, protože bych přesáhl maximální povolený počet znaků. Problému v naší komunikaci je jinde a již nemám chuť o tomto tématu nadále stávajícím způsobem diskutovat. Děkuji vám za čas věnovaný mým dotazům a doufám, že příště bude naše diskuze plodnější.
jen pro zajímavost a posouzení,jak pečlivě čtete: toto jsem napsal já vám :"Nemluvě o tom, že přímá volba nutí kandidáty se rozjet dělat kampaň přímo mezi voliče " a takto jste to prezentoval vy:"pominu-li možnost "rozjet se dělat kampaň přímo mezi voliče"-tomu tedy jako volič říkám opravdu terno)"...... Vysvětlete mi kde píši o nějaké "možnosti"- děkuji .
toto jsem vám napsal 28.11.09 : "prostě proto,že volba prezidenta poslanci navrhovaného těmi samými poslanci,kteří mezi sebou kupčí a korumpují se navzájem je horší, než volba občany ,kdy prezidenta navrhují nejen poslanci. Co je vám na tom nepochopitelného ?" .......... jasná odpověď proč je přímá volba lepší, než současný systém. Kolikrát je vám pane Girso nutno napsat tu samou věc,abyste jí zaregistroval ?
Zajímavé- místo abyste se zamyslel nad tím,že vám několkrát jasně zdělím to nač se ptáte a vy nejste schopen to zaregistrovat nebo pochopit- tak o mně tvrdíte,že nejsem schopen odpovědět. Pane Girso- asi někde děláte chybu . Možná to bude tím, že sám nevíte nač se ptáte, nebo očekáváte nějakou odpověď odpovídající vašemu přesvědčení a když jí nedostáváte- tak nejste spokojen a proto neustále dokola opakujete to samé. V každém případě já vám již odpověděl- a to několikrát. Tak hledejte :-D
Je třeba vyplnit všechny položky.