Detail tématu

Všechna témata

Šumava

Přižhavit 18 hlasů

• Autor: Jiří Guth | kandidát
  • Resort: Životní prostředí
  • Datum: 11. 09. 2009

Komentáře

Komentář na téma: Šumava

14. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

Milý kolego, odborníci už se vyjádřili

Podle zprávy IUCN je v jádrových zónách všech NP na světě klíčová bezzásahovost v jejich jádrových zónách, tedy i NP šumava, pokud si chce nadále nárokovat statut NP. "Odborníci" vyjadřující se ve prospěch kácení jsou odborníci na pěstování dřeva v hospodářském lese nikoliv odborníci na ochranu a pozorování přírodních procesů, což je smysl národních parků. Ještě větší chuť na dřevo než brouci mají všichni dřevozpracovatelé a prodejci, kterým leží v žaludku i těch pár procent bezzásahových zón..

Autor: michal just | filosof

Komentáře 0

Názory

Názor na téma: Šumava

28. 04. 2010 | resort: Životní prostředí

Nejen Šumava dostane ránu když se chopí vlivu ziskuchtivci!

Jen se stavím se za názor svůj, který mi říká, že přestože SZ ve vládě byla a lecčíms pohla správným směrem a při počtu zastupitelů které měla, dokázala mnohé, tak potřebuje větší podporu. Na prolamování získaných pozic v ochraně živ.prostř. si brousí zuby ziskuchtivci. A životní prostředí úpí! HLAVNĚ PROTO VOLÍM 20 STRANU ZELENÝCH!

Autor: Miloš Rechtorovič

Komentáře 0

17. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

RE: Národní parky jsou neperspektivní

Váš názor, že vyhlášení Národního parku v jakékoli oblasti v Čechách znamená znemožnění rozvoje turistického ruchu v této oblasti je zcela správný.Takové území je jedinečné a tímto je pak chráněno před zásahy společnosti. Primárním cílem je ochrana území, zachování jeho hodnoty a přirozeného stavu. Sjezdovka mi nepřipadá jako vhodný projekt do NP.

Autor: Pavel Šmejkal | multimediální operátor

Komentáře 0

17. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

Národní parky jsou neperspektivní

Domnívám se, že vyhlásit v jakékoli oblasti v Čechách národní park znamená znemožnit v této oblasti rozvoj turistického ruchu. Znamená to komplikace pro výstavbu sjezdovek, či chat. Pokud chceme přírodu chránit, pak s rozumem. Nemělo by to znamenat uzavření oblasti dalšímu rozvoji.

Autor: Kamila Polívková | Student

Komentáře 0

15. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

Nech brouka žít

Názor na kácení v 1. zónách Národního parku Šumava jsem si mohla utvořit už před lety. Prošla jsem les napadený kůrovcem, který se pomalu, ale jistě zotavoval, a současně místo, kde se po vytěžení dřeva vysázely nové smrky. První les vypadal životaschopně, na strouchnivělých zbytcích rostl zdravý les s bujným životem. Naopak smrková plantáž byla vyschlá, stromky slabé, tenké, vyhnané do výšky. Pokud na Šumavě nejde primárně jen o těžbu dřeva, pak jsem jednoznačně pro bezzásahovost.

Autor: Adéla Calta

Komentáře 0

13. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

Nepoliticky!

Na tento problem by se dle mého názoru vůbec nemělo hledět z politického hlediska. Jedná se o kritickou situaci, kterou by měli řešit odborníci, bohužel politici jim v tom brání. Zásadními fakty v případu jsou: A) Šumava je napadena kalamitou kůrovce. B) Šumava má natolik významné bezzásahové zóny, že nelze z fleku rozhodnout o postupu. C) Politici nejsou s problematikou seznámeni (já také ne), jediné řešení je skutenčně nechat to na odbornících.

Autor: Dominik Kučera | fotograf

Komentáře 0

12. 09. 2009 | resort: Životní prostředí

Paradoxy politizace

Kdo (a jak) smí protestovat proti tzv. politizaci odborného problému, dejme tomu kácení v bezzásahových zónách národního parku Šumava? Jihočeští zelení (tedy politici) se pokusili vyjádřit se právě jen k politickým aspektům daného problému, viz odkaz. Ale uložit si zdrženlivost, aby tak vyjádřili odpor proti politizaci, nedokázali. Ministr Ladislav Miko (kterého výslovně podpořili) i předseda vědecké sekce rady parku Jakub Hruška (kterého respektují) přitom politizaci výslovně odmítají...

Autor: Jiří Guth | kandidát

Související odkazKomentáře 0

Včelín aneb Změňpolitiku.cz i TY

Sdílet

Změňpolitiku.cz na Facebook

Podporují nás

Naši politici

Inzerce

Realitní kancelář SVOBODA & WILLIAMS nabízí pronájem a prodej bytů v Praze a okolí Prahy, rodinné domy, ubytování v Praze v apartmánech s kompletním servisem.
 INZERCE
OVEO.cz - stavební poptávky

Nedostatečně vyplněný formulář

Je třeba vyplnit všechny položky.